26  kwietnia  2016

Awans w rankingu Chambers & Partners Europe 2016 – Competition and Antitrust

Nasza praktyka prawa konkurencji cieszy się rosnącym uznaniem wśród klientów - Modzelewska i Paśnik (Band 2, awans z Band 3), Małgorzata Modzelewska de Raad (Band 1, awans z Band 2), Piotr Paśnik (Up and coming).

Chambers & Partners o naszej kancelarii napisał m.in.:

„Powszechnie uznana firma z rosnącą renomą w sprawach z zakresu prawa konkurencji”

„Co wyróżnia zespół kancelarii Modzelewska&Paśnik, to umiejętność spojrzenia z perspektywy biznesu. Prawnicy mają doskonałą wiedzę na temat różnych dziedzin gospodarki i świadczą kompleksowe doradztwo w celu zapewnienia maksymalnego bezpieczeństwa prawnego tak szeroko, jak to możliwe, uwzględniając interesy i biorąc pod uwagę cele zamierzone przez klienta.”

Małgorzata Modzelewska de Raad awansuje w tym roku do Top Band, z uwagi na uznanie klientów za efektywność jej porad w dziedzinie prawa konkurencji: "Jej analiza niejednokrotnie pozwoliła nam na wypracowanie odpowiednich rozwiązań dla skomplikowanych problemów." Inny klient dostrzegł jej zdolność do „przełożenia skomplikowanych problemów na prosty język”. Małgorzata jest ceniona zarówno za doradztwo w zakresie zagadnień konkurencji jak i doświadczenie w prowadzeniu sądowych postępowań z zakresu prawa konkurencji.

Piotr Paśnik jest ceniony za swoją ogromną wiedzę z zakresu prawa ochrony konkurencji, w tym również z zakresu kwestii regulacyjnych. W opinii klientów: "W trudnych przypadkach można liczyć na jego zdolność do opracowania skutecznej taktyki - patrzy na różne zagadnienia z perspektywy biznesu."

Gratulujemy wszystkim wyróżnionym przez Chambers prawnikom w dziedzinie Competition and Antitrust.

Dziękujemy klientom oraz konkurencyjnym kancelariom za opinie na temat naszej pracy.