23  listopada  2016

Projekt nowej ustawy, który porusza środowisko sieci handlowych i ich dostawców - nasza Kancelaria wspiera merytorycznie konferencję Rzeczpospolitej dot. nowych zakazanych praktyk sieci handlowych

Nasza kancelaria wspiera merytorycznie konferencję Rzeczpospolitej pt. "NOWE ZAKAZANE PRAKTYKI SIECI HANDLOWYCH? Ustawa o przeciwdziałaniu nieuczciwemu wykorzystywaniu przewagi kontraktowej w obrocie produktami rolnymi i spożywczymi".

W czasie konferencji przedstawiona zostanie nowa regulacja, a także – jak tego typu regulacje sprawdziły się w Europie. W czasie paneli dyskusyjnych przedstawiciele różnych środowisk będą dyskutowali o biznesowych i prawniczych aspektach projektu, który niebawem stanie się obowiązującym prawem. W konferencji wezmą udział między innymi: Wiceprezes UOKiK Bernadetta Kasztelan-Świetlik, Andrzej Gantner - Dyrektor Generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności, Renata Juszkiewicz - Prezes Polskiej Organizacji Handlu i Dystrybucji, a także prawnicy.

Więcej informacji nt. konferencji dostępne na stronie: http://konferencje.rp.pl/wydarzenie/info/2653,nowe-zakazane-praktyki-sieci-handlowych-ustawa-o-przeciwdzialaniu-nieuczciwemu-wykorzystywaniu-przewagi-kontraktowej-w-obrocie-produktami-rolnymi-i-spozywczymi.html